Polityka prywatności

 

 

 

 

 

 

 

1. W czasie korzystania ze sklepu internetowego www.targoliwa.pl lub składając telefoniczne zamówienie Użytkownik może zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych. Administratorem danych osobowych Klientów Sklepu internetowego Targ Oliwa w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych jest Krzysztof Kościuk prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Land Krzysztof Kościuk z główną siedzibą w Chełmie przy ul. Połanieckiej 19, 22-100 Chełm, wpisaną do Rejestru CEIDG pod numerem 18077, Regon 060395948, NIP: 563-157-96-50. Indywidualny numer konta bankowego: 

Bank Pekao S.A.

50 1240 2223 1111 0010 1976 9313
LAND, Połaniecka 19, 22-100 Chełm
Tytuł: Targ Oliwa + Imię + Nazwisko

 

2. Składający zamówienie lub rejestrujący się w sklepie www.targoliwa.pl świadomie zgadza się na przetwarzanie i wykorzystywanie jego danych osobowych w celu realizacji zamówienia, komunikacji marketingowo-sprzedażowej, rozpatrywania ewentualnych reklamacji i obsługi innych procesów posprzedażowych. Dane te nie są przetwarzane ani wykorzystywane w żadnym innym celu.

 

3. Dane osobowe umieszczone w bazie danych sklepu Targ Oliwa są przetwarzane wyłącznie dla jego potrzeb. Dane te są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997r. nr 133 poz. 883).

 

4. Przechowywane dane mogą w każdej chwili zostać udostępnione Użytkownikowi do wglądu, mogą być również przez niego zmieniane lub usuwane. W przypadku problemów ze zmianą danych Użytkownik może zwrócić się z pomocą do administratora sklepu pod adresem: kontakt@targoliwa.pl. Sprzedawca celem uniemożliwienia ich jednoznacznej identyfikacji z Użytkownikiem usunie dane osobowe Użytkownika na wyraźną jego prośbę. Sprzedawca zastrzega, że usunięcie danych osobowych uniemożliwi wykonanie procesów posprzedażowych. Raz usunięte konto nie może być ponownie aktywowane.

 

5. Wszelkie komentarze i opinie Użytkowników zamieszczone w sklepie www.e-oliwa.pl stają się własnością firmy Land Krzysztof Kościuk i mogą byc wykorzystane do promocji produktów i towarów, których dotyczą.

 

6. Klient ponosi odpowiedzialność za podanie nieprawdziwych danych osobowych.

 

 

 

 

 

 

 

 

Polityka cookies

 

 

 

 

 

 

 

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Administrator wykorzystuje pliki typu cookies w celu:

-utrzymywania sesji Użytkownika, dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie dokonywać zamówienia czy wpisywać login oraz hasło,

-dostosowania serwisu do potrzeb Użytkownika,
-tworzenia statystyk oglądalności podstron Serwisu,
-opracowywania zagregowanych danych statystycznych, danych

z pomiarów oraz danych na temat ogólnych -trendów w celu wzmocnienia i optymalizacji działań marketingowych, promocyjnych i analitycznych.

W ramach tego Serwisu stosowane są następujące typy plików cookies:

-„niezbędne” pliki cookies, które umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w ramach strony internetowej, np. -uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach strony internetowej,
-pliki cookies, które służą do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach strony internetowej,
-„wydajnościowe” pliki cookies, które umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron wchodzących w skład strony internetowej,
-„funkcjonalne” pliki cookies, które umożliwiają „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika strony internetowej ustawień

i personalizację interfejsu, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,
-„reklamowe” pliki cookies, które umożliwiają dostarczanie Użytkownikowi strony internetowej treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

Administrator informuje, że Użytkownik może poprzez zmianę ustawień przeglądarki wyłączyć obsługę plików «cookies».Najczęściej odpowiednia opcja znajduje się w zakładce prywatność lub ustawienia danego programu.